Βιογραφικό

Απόστολος Κουλουμάσης

Ο Απόστολος Κουλουμάσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Ο πατέρας του ήταν υποδηματοποιός και ο θείος του, Δαμιανός Δαμιανίδης, ένας από τους μεγαλύτερους βιομήχανους υποδημάτων στην Ελλάδα.
Επηρεασμένος από την οικογενειακή παράδοση ασχολήθηκε από την νεανική του ηλικία με το υπόδημα ιδρύοντας την προσωπική του βιοτεχνία υποδημάτων.

Το 1994 προσελήφθη στο ΕΛΚΕΔΕ τεχνολογικό ινστιτούτο (Ελληνικό Κέντρο Δέρματος) για να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως εισηγητής στην σχολή υποδηματοποιίας. Το 2000 ήταν υπεύθυνος τμήματος σχεδιασμού του ΕΛΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα, παρακολούθησε σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευτών βελτιώνοντας τον τρόπο διδασκαλίας του. Διετέλεσε εκπρόσωπος του ΕΛΚΕΔΕ επί σειρά ετών στη Mόνιμη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ΜΕΕ στη γενική γραμματεία Εμπορίου στο τμήμα Κρατικών Προμηθειών. Συνέταξε τεχνικές προδιαγραφές των υποδημάτων όλων των φορέων του Δημοσίου (Αεροπορία- Στρατός- Ξηράς- Ναυτικό- ΟΤΕ- ΔΕΗ-Ι ΚΑ- Υπουργείο Δικαιοσύνης- Αντιτρομοκρατική- Συνοριοφύλακες) καθιερώνοντας το Τεχνικό Σχέδιο και τις μετρήσεις των καλαποδιών για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Υπήρξε εμπειρογνώμονας και Τεχνικός Σύμβουλος των επιχειρήσεων του κλάδου της υποδηματοποιίας, εκπαιδεύοντας το προσωπικό τους σε θέματα και σχεδιασμού και κατασκευής.

Έχει εκπαιδεύσει 3 τμήματα Επαγγελματιών Επιδιορθωτών Υποδημάτων καθώς και τμήματα ανέργων του ΟΑΕΔ και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το 2004, με προσωπική του πρωτοβουλία, επανίδρυσε τη σχολή του ΕΛΚΕΔΕ (με τη συμπαράσταση του Αντιπροέδρου του ΕΛΚΕΔΕ και Επίτιμου Προέδρου του ΕΛΣΕΒΒΥΕ, κου Δημήτρη Παληοκώστα).

Καθιέρωσε πρωτοποριακό σύστημα εκπαίδευσης βασισμένο σε γεωμετρικές μεθόδους. Η εκπαίδευση βασίζεται στα πρωτοποριακά εγχειρίδια σχεδιασμού και κατασκευής που έχουν γραφτεί από τον ίδιο και είναι μοναδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του Ακαδημαϊκού Συγγράμματος Το Υπόδημα: Πορεία στον Χρόνο, Εκδόσεις Πασχαλίδη, 2011, μαζί με διακεκριμένους επιστήμονες (Διευθυντές νοσοκομείων, αρχαιολόγοι, χορευτές).

Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Συλλόγου Σχεδιασμού και Κατασκευής Χειροποίητου Υποδήματος Ελλάδας, ο οποίος στεγάζεται Παλλάδος 32, πλατεία Ψυρρή


Σχολή Υποδημάτων
Ελκεδέ
Ελκεδέ 1997 Ελληνικό κέντρο δέρματος 1996 Ελκεδέ 1998
Ελκεδέ 2010


E-mail:
info@sxediasmosipodimaton.gr

Σταθερό:
213 024 71 26

Κινητό:
697 614 9634